Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tavada su böreği, lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi mest edecek. Bu pratik tarifle, su böreği yapımını çok daha basit hale getirebilirsiniz.

Pratik mutfak sırlarından biri olan tavada yalancı su böreği, yoğun lezzeti ve kolay hazırlanışı ile dikkat çekiyor. Bu tarif, herkesin evinde denemesi gereken bir lezzet.

Bu tavada su böreği tarifi, yoğun iş günlerinde veya ani misafirler için kurtarıcınız olacak. Hızlıca hazırlayıp sıcak sıcak servis edebileceğiniz bu börek, sofralarınıza şenlik katacak.

Her zaman taze Poğaça tarifi: Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır? Her zaman taze Poğaça tarifi: Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır?

MALZEMELER

3 adet yufka
1 kase peynir

Sosu için:

1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt

Pişirmek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Sos malzemelerini bir kabın içerisine alın, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
Tavayı tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. İlk yufkayı tavaya serin. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtın.
Diğer yufkaları 6 eşit parçaya bölün. 12 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Yufkaları sosa bulayın. Tavaya yerleştirin. Aralarına da peynirleri serpiştirin.
Kenarlardan taşan yufkaları diğer yufkaların üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirip tavanızı ocağa alın.
Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmış olup olmadığını kontrol edin.
Böreğin alt kısmı kızarınca tavanın kapağı yardımıyla elinizi yakmamaya özen göstererek böreğinizin ters çevirip kapağın üzerine aktarın. Böylelikle kızarmış kısmı üst tarafta kalacaktır.
Ardından tavanızı yeniden yağlayın. Böreğinizi kapağın üzerinden tavaya kaydırın.
Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

Tavada yalancı su böreği tarifi, lezzetli ve pratik yemekler hazırlamak isteyen herkesin denemesi gereken bir tarif. Kısa sürede ve az bir çabayla hazırlanan bu börek, lezzetiyle de sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Hem kahvaltılarda hem de öğle yemeğinde keyifle tüketebileceğiniz bu lezzet, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha verimli hale getirecek. Deneyin ve bu kolay lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!