Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Paşa Böreği, Aydın'dan dünyaya yayılan bir tat. Bu leziz böreği evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte lezzetli ve pratik Paşa Böreği tarifi.

Aydın'ın yöresel yemeği Paşa Böreği, damak çatlatan lezzetiyle ünlü. Peki, bu eşsiz lezzeti evde nasıl yapabilirsiniz? İşte, Paşa Böreği'nin püf noktaları ve gerekli malzemeler.

Evinizde Aydın'ın eşsiz lezzetlerinden Paşa Böreği'ni denemek ister misiniz? Bu geleneksel tarif, her damak zevkine hitap ediyor. İşte, adım adım Paşa Böreği yapımı ve malzemeleri.

Bu tatlı tarifi ile tatlıya doyamayacaksınız! Bir dilimle aşık olacağınız Kremalı Revani tarifi Bu tatlı tarifi ile tatlıya doyamayacaksınız! Bir dilimle aşık olacağınız Kremalı Revani tarifi

Paşa Böreği Tarifi

Malzemeler

1 kg un
3 yumurta
1 fincan zeytinyağı veya ay çiçek yağı
½ kg taze dana kıyması
½ kg yoğurt
Bir su bardağı çam fıstığı
2 bardak et suyu
Yarım demet maydanoz
karabiber, kırmızı tozbiber, tuz

Paşa Böreği Nasıl Yapılır?

Önce biraz yağ, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanoz karıştırılarak bir tavada kavrulur. Un sadece yumurta ile yoğurulur. Bir yemek tabağı çapında yarım santim kalınlığında yufkalar açılır. (Sekiz tane kadar). Her biri teker teker tavada kızartılır. Geniş bir kapta et suyu kaynatılır. Daha önce pişirilen yufkalar et suyunda her iki tarafı ıslanarak tek tek kabartılır. Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan 3 yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt konulur. Tereyağı ile tavada kızdırılan kırmızıbiberle hazırlanan renkli sos üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Paşa Böreği, Aydın'ın eşsiz lezzetlerinden biri olarak sofralarınızda yerini almayı bekliyor. Hem ana yemek olarak hem de lezzetli bir atıştırmalık olarak servis edebileceğiniz bu börek, herkesin beğenisini kazanacak. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemek için daha fazla beklemeyin.