Sodalı rulo börek yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı. Bu basit tarifi takip ederek, evde börek yapmanın ne kadar zahmetsiz ve keyifli olabileceğini göreceksiniz. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak bir börek için hazır mısınız?

Eğer mutfakta yeni bir lezzet arayışındaysanız ve misafirlerinize sunmak için çıtır çıtır bir börek yapmak istiyorsanız, sodalı rulo börek tarifi tam size göre. Az malzeme, bol lezzet ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Çıtır çıtır bir börek hayal edin ki, hem yapımı çok kolay olsun hem de lezzetiyle tüm ev halkını mest etsin. İşte, sodalı rulo börek tam da bu tarif. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu muhteşem lezzeti evinize getirin.

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Sodalı Rulo Börek Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka

½ su bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı

1 adet maden suyu

İçi için:

400 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Yeter miktarda susam

Sodalı Rulo Börek Tarifi

İşe yufkaları eşit şekilde parçalara ayırma ile başlıyoruz. Önce yufkamızı ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün ve her bir yufkadan 8 eşit parça elde edin.
Tereyağını eritin sıvı yağı karıştırın ve bir fırça ile yufka parçalarının üzerini yağlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini uzun kenarına koyup dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Ruloların hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine bir şişe sodayı eşit bir şekilde gezdirin ve ardından zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
Üzerine susam serpin ve daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana deki yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Sodalı rulo börek tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem eğlenceli hem de lezzetli bir hal alacak. Az malzeme ile maksimum lezzet elde etmek isteyen herkesin denemesi gereken bu tarif, çıtır çıtır böreklerle sofranızı şenlendirecek. Misafirlerinizin ve komşularınızın unutamayacağı börekler yapmak için daha fazla beklemeyin. Bu tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de börek yapmanın ne kadar keyifli ve pratik olabileceğini gösterecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi