Pratik, besleyici ve bir o kadar da lezzetli bir tarif arayışında mısınız? Yeşil mercimekli börek, hem doyurucu hem de damak çatlatan bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor.

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan börek, mercimekli bir dokunuşla nasıl bambaşka bir hale bürünebilir? İşte size, her ısırıkta aşkı hissettirecek bir mercimekli börek tarifi!

Evinizin sıcaklığını ve misafirlerinizin yüzündeki memnuniyeti artıracak bir tarif arıyorsanız, mercimekli börek tam size göre! Bu tarifi uygulayarak, lezzetli anların kapısını aralayın.

Mercimekli börek tarifi

MALZEMELER

3 tane yufka
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Yarım çay bardağı kadar süt
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı susam ya da çörek otu

TARİF

Hem göze hem damağa hitap ediyor: Aklınızı başınızdan alacak İncirli Muhallebili Kek tarifi Hem göze hem damağa hitap ediyor: Aklınızı başınızdan alacak İncirli Muhallebili Kek tarifi

Yemeklik doğradığınız soğanı tavadaki tereyağ ve sıvı yağ karışımına ekleyin ve kavurun.
Salçaları ekleyin ve bir süre daha pişirin.
Mercimekleri de ekleyerek bir süre kavurun.
En son baharatları ekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sütün ve zeytinyağının bir kısmını küçük bir kasede karıştırın.
Yufkaları geniş bir tezgaha serin ve her yufkanın yarısına bu karışımdan sürün.
Bu işlemden sonra yufkaları ikiye katlayarak sekiz eşit parçaya ayırın.
Her parçanın geniş kısmına iç harçtan koyun ve sarın.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
Hazırladığınız yufkaları tepsiye dizin.
Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
Üzerlerine çörek otu ya da susam serpin.
Alt üst ayardaki fırında yarım saat kadar pişirin.

Mercimekli börek, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tariftir. Bu tarifi kullanarak, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu enfes böreği sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Mercimeğin besleyici özelliği ve yufkanın çıtır çıtır dokusu ile mutfakta harikalar yaratabilir, sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi