Mısır ununun kıyır dokusu ve dereotunun ferahlığıyla hazırlanan bu poğaça tarifi, ev yapımı lezzetleri sevenler için ideal. Adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, çay saatlerinizi şenlendirin.

Mutfakta yaratıcı ve lezzetli tarifler denemeyi sevenlerdenseniz, mısır unlu ve dereotlu poğaça sizin için yeni bir keşif olacak. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak.

Mısır Unlu Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

Malzemeler

150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı yoğurt (susuz)
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı elenmiş un
yarım demetten biraz fazla ince kıyılmış dereotu

i̇ç harcı için;

küçük küp şeklinde kesilmiş orta yağlı beyaz peynir

üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
susam

Mısır Unlu Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi

Yoğurma kabına 150 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın akını, 3 yemek kaşığı yoğurdu ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra 2 su bardağı mısır ununu, 1 paket kabartma tozunu ve yaklaşık 2,5 su bardağına yakın unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
Son olarak yarım demetten biraz fazla ince kıyılmış dereotunu da ekleyip biraz daha yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp tezgahın üzerinde açın, ortasına peynir koyun ve kapatarak poğaça şekli verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
 

Editör: Haber Merkezi