Çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği mozaik pasta artık şekersiz ve sağlıklı bir versiyonuyla sofralarınıza konuk oluyor. İşte adım adım şekersiz mozaik pasta tarifi...

Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yerini alan şekersiz mozaik pasta, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin

Şeker tüketimini azaltmaya çalışıyorsanız, bu şekersiz mozaik pasta tarifi tam sizin için. Hem lezzetli hem de sağlıklı bu tarifle, tatlı yemekten vazgeçmek zorunda kalmayacaksınız.

MOZAİK PASTA TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı yulaf ezmesi
1.5 su bardağı ılık süt (yulaf sütü, badem sütü, Hindistan cevizi sütü de olabilir)
2 muz
5 yemek kaşığı kakao
3/4 su bardağı pekmez

Üzeri için

2 yemek kaşığı yulaf
2 yemek kaşığı ay çekirdeği

YAPILIŞI

Sütü kaynatmadan ılık bir hale getirin. Yulafları bir kaba aldıktan sonra ılık süt ile yulafları ıslatın.
Başka bir kapta muzları ezin ve üzerine pekmez ve kakaoyu ekleyerek karıştırın. Sonrasında muzlu karışımı yulaflı karışımla bir araya getirin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra streç filmin üzerine alın ve sıkı bir şekilde sarın. Buzlukta 2-3 saat kadar bekletin.
Buzluktan çıkardıktan sonra biraz blenderda çektirdiğiniz yulafları ve istediğiniz malzemeleri mozaik pastanın üzerine serpin.

Bu kurabiyeye bayılmamak imkansız: Annenizin Portakallı Kurabiye tarifi Bu kurabiyeye bayılmamak imkansız: Annenizin Portakallı Kurabiye tarifi

Bu şekersiz mozaik pasta tarifi ile tatlı yemenin keyfini çıkarırken, sağlığınızdan ödün vermek zorunda kalmayacaksınız. Sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu tatlı, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi tatlandıracak. Hem büyüklerin hem de küçüklerin severek tüketeceği bu tarifle, sağlıklı tatlıların ne kadar lezzetli olabileceğini keşfedin. Deneyin ve farkı hissedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi