Evde kolayca hazırlayabileceğiniz peynirli krep tarifi, kahvaltılarınıza yeni bir tat katmaya hazır. Bu basit ve lezzetli tarifle, sabahlarına farklı bir lezzet ekleyin.

Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet

Börek severlerin yeni favorisi olmaya aday peynirli krep, kahvaltılarınızı zenginleştirecek. İşte adım adım peynirli krep yapımı, hem pratik hem lezzetli!

Kahvaltıda farklılık arayanlara özel peynirli krep tarifi, sabah rutininize lezzet katacak. Börek tadında bu pratik ve lezzetli seçenek, herkesin beğenisini kazanacak.

Malzemeler;

2 adet yumurta
1 su bardağı su (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından biraz az un
150 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Sıvı yağ (pişirmek için)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 150 gram kadar beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim. Akbinde başka bir kabın içerisine 2 su bardağından bir parmak kadar eksik unu alalım.

Unun üzerine 1 su bardağı su, 1 su bardağı sütü ilave ederek güzelce çırpalım. Akabinde içerisine 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.

Yapışmaz tavanın içerisine bir miktar kadar sıvı yağ döktükten sonra hamurdan bir kepçe alalım ve tavanın içerisine dökerek güzelce pişirelim.

Hamuru tavanın içerisinde yaydıktan sonra krepimizi arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmeyelim.

toplayacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, börek tadında bir kahvaltı deneyimi sunuyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için mükemmel bir seçenek olan peynirli krep, sabah sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Siz de bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, kahvaltılarınızı renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi