Küçük bir lezzet kaçamağına hazır olun. Damla sakızı, kurabiyelerinize hem mis gibi bir koku hem de unutulmaz bir tat katıyor. Bu tarif, tatlı severlerin yeni favorisi olacak.

Damla sakızı, tatlıları bir adım öteye taşıyan sihirli bir dokunuş. Özellikle kurabiye yapımında fark yaratan bu baharat, sizlere ve sevdiklerinize unutulmaz anlar yaşatacak.

Eşsiz bir tatlı deneyimi için damla sakızlı kurabiye tarifiyle tanışın. Bu tarif, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için harika bir fırsat sunuyor.

MALZEMELER

2 su bardağı un
125 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı damla sakızı
½ paket kabartma tozu

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

TARİF

Yoğurma kabına yağ ve pudra şekerini koyup karıştırın.
Nişasta, damla sakızı, kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde koyarak ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Kurabiyenin şekli için minik yuvarlaklar yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika (kontrollü olarak) hafif renk alana kadar pişirin.

Damla sakızıyla hazırlanan bu kurabiye tarifi, her ısırıkta damaklarda iz bırakacak. Hem hazırlaması kolay hem de tadıyla unutulmaz bu kurabiyeler, tatlı anlarınıza eşlik edecek. Sevdiklerinizle paylaşın ve bu lezzetli deneyimin tadını çıkarın.

Editör: Haber Merkezi