Mutfakta yeni bir maceraya atılmaya ne dersiniz? Portakalın ferahlatıcı kokusu ve annelerimizin sıcaklığını hissettiren bu kurabiye tarifiyle, çay saatlerinizi unutulmaz kılın.

Mis gibi portakal kokusu eşliğinde, mükemmel kıvamda bir kurabiye yapmak artık çok kolay! İşte size adım adım portakallı anne kurabiyesi tarifi, evinizde lezzet şölenleri yaratın.

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Çocukluğunuzun o eşsiz tatlarını özlediniz mi? İşte, portakallı anne kurabiyesi ile geçmişe nostaljik bir yolculuk. Bu tarif, hem lezzetli hem de yapımı son derece basit!

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)

Üzeri için

Yumurta sarısı
Fındık

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Şeker ve yumurtayı tel çırpıcıyla çırpalım ve un haricindeki tüm malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Dilediğiniz büyüklükte hamurları yuvarlayarak yağlamış olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları serptikten sonra önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırında alt üst kızarana pişirelim.
Dilerseniz üzerine fındık yerine hindistan cevizi de serpebilirsiniz.

Portakallı anne kurabiyesi tarifimizle, evinizin her köşesi portakal kokusuyla dolsun! Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek, misafirlerinizi mest edecek. Unutmayın, en iyi tarifler sevgiyle yapılır. Bu özel tarifi deneyin ve kendinizi, sevdiklerinizi bu eşsiz lezzetle şımartın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi