Mis gibi portakal kokusuyla mutfaklarınızı şenlendirecek, her ısırıkta ağızda dağılan Portakallı Çatlak Kurabiye için mutfak şapkanızı takın. Kışın vazgeçilmezi portakallar, bu kez mutfakta harikalar yaratıyor. Kahve ya da çayınızın yanında, bu lezzetli tarifi denemeye ne dersiniz?

Soğuk kış günlerinde evinizi sıcacık bir portakal bahçesine çevirecek Portakallı Çatlak Kurabiye tarifimizle tanışın. Bu eşsiz tarif, sıvıyağ, portakal suyu ve bir tutam zerdeçalle tatlandırılmış, her lokmada sizi lezzetin doruklarına çıkaracak.

Eğer kışın gri günlerinde iç ısıtan bir lezzet arayışındaysanız, Portakallı Çatlak Kurabiye tam size göre. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, portakalın taze ve ferahlatıcı aromasıyla çay saatlerinizin ya da kahve molasının yıldızı olmaya aday. İşte, bu harika tarifin sırları...

Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal
Yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Bulamak için

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Yumurta ve şekeri karıştırın. İçerisine sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve zerdeçalı da ekleyip karıştırın.
3 su bardağı un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kıvamına göre un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Kaşıkla hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın ( yapışırsa elinizi hafif yağlayıp şekil verin) pudra şekerine bulayıp tepsiye dizin.
En son tüm kurabiyeleri ikinci kez pudra şekerine bulayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kontrollü pişirin kızarmasınlar. Çok pişerse sertleşirler.

Editör: Haber Merkezi