Elma ve tarçın birleşimiyle mükemmel bir tatlıya imza atmak isteyenler için, evde kolayca hazırlayabileceğiniz elmalı tarçınlı kek tarifi karşınızda. Bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtın ve ağzının tadını bilen herkesin beğenisini toplayın.

Soğuk günlerde içimizi ısıtacak, elma ve tarçının harika uyumunu keşfedeceğiniz bu kek tarifiyle mutfakta harikalar yaratın. Elmalı tarçınlı kek, her lokmada kendinizi tatlı bir sonbahar rüyasında hissetmenizi sağlayacak.

Eğer mutfakta yeni lezzetler denemeyi seviyorsanız, elmalı ve tarçınlı bu kek tarifi tam size göre. Basit adımları ve muhteşem sonucuyla, bu kek herkesin favorisi olmaya aday. Haydi, tarife bir göz atalım.

Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi

Serin günlerinde içinizi ısıtacak, evinizi mis gibi elma ve tarçın kokusuyla dolduracak elmalı tarçınlı kek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu lezzetli kek, hem göze hem damağa hitap ediyor ve her ısırıkta sizi mevsimin en güzel lezzetleriyle buluşturuyor. İşte, adım adım elmalı tarçınlı kek yapımı:

Gerekli Malzemeler

Bu nefis keki yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

3 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
3 adet orta boy elma
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kuru üzüm

Üzeri İçin:

1 adet elma (kabuklarıyla ince dilimlenmiş)
2-3 yemek kaşığı fındık kırığı
1-2 yemek kaşığı kuru üzüm

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Elmalı Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
Bir kasenin içine doğranmış elmaları, üzümleri ve tarçını ekleyin, karıştırın.
Derin bir kapta yumurta ve şekeri, köpük köpük olana kadar çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ekleyip biraz daha karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Elma ve üzüm karışımını kek hamuruna ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın. Fazla ununu dökün.
Kek karışımını kalıba dökün. Üzerine ince dilimlediğiniz elma dilimlerini ve fındık kırıkları ile üzümleri serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında, kekin üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Bu elmalı tarçınlı kek tarifi ile sonbaharın ve kışın soğuk günlerinde iç ısıtan, lezzetli bir tatlıya dönüşebilirsiniz. Her ısırıkta elma ve tarçının eşsiz uyumunu hissedeceğiniz bu kek, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Elmalı tarçınlı kek, mevsimin en güzel lezzetlerinden biri. Bu tarifle, evinizde kolayca muhteşem bir tatlı yapabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu kek, özel günlerinizin ve günlük çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tarifimizi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi