Ev yapımı İzmir köftesi, sofralarınıza hem lezzet hem de geleneksel bir dokunuş katacak. İster öğle yemeği ister akşam yemeği için mükemmel olan bu tarifi denemeye ne dersiniz?

İzmir köftesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde hazırlayacağınız bu tarif ile restoran kalitesinde köfteler yapabilir, ailenizi ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

İzmir'in tarihi sokaklarından esinlenerek hazırlanan bu köfte tarifi, damak zevkinize yeni bir tat katacak. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, köfteyi bir sanat eserine dönüştürecek.

İZMİR KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

500 gram kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ekmek içi
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
Patates
Biber

İZMİR KÖFTE NASIL YAPILIR?

Soğanı rendeleyin.
Ekmek içini ılık suda ıslatın ve suyunu sıkın.
Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurarak harmanlayın.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Köfteleri ve patatesleri kızgın yağda kızartın.
Sosu için bir tavada salçayı kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyin ve kaynatın.
Sosu tuzlayın ve bir taşım kaynatın.
Kızarttığınız köfteleri borcama alın ve bir biber, bir patates, bir köfte olacak şekilde dizin
Üzerine hazırladığınız sosu dökerek fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.

Bu özel İzmir köfte tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem eğlenceli hem de lezzetli bir deneyime dönüşecek. Hem kolay malzemelerle hem de basit adımlarla hazırlayacağınız bu köfte, İzmir mutfağının ruhunu sofralarınıza taşıyacak. İster özel günlerde ister günlük yemeklerinizde bu tarifi deneyerek, lezzetli ve doyurucu bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi