Eğer mutfakta pratik ve lezzetli tarifler peşindeyseniz, sizi hemen mutfağa davet ediyoruz! İrmiğin hoş dokunuşu ile hazırlanan bu kolay irmikli kurabiye tarifi, misafirlerinizin de unutamayacağı tatlar arasına girecek.

Yalnızca birkaç malzeme ve 10 dakikalık bir süreyle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun! İrmiğin verdiği benzersiz dokunuşla, bu basit ve enfes irmikli kurabiye, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.

İRMİKLİ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:
1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İşte irmikli kurabiye yapmak bu kadar basit! Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun...

Üç malzeme, mükemmel lezzet: Asla Bayatlamayan Kurabiye tarifi Üç malzeme, mükemmel lezzet: Asla Bayatlamayan Kurabiye tarifi

Ve işte karşınızda, tüm ayrıntılarıyla çay saatlerinizi taçlandıracak, misafirlerinizden tam puan alacağınız irmikli kurabiye tarifimiz! Deneyimlediğinizde tadına doyamayacağınız, her ısırıkta lezzetin doruklarına çıkacağınız bu tarifi sakın kaçırmayın. Mutfağınızda harikalar yaratmaya hazırsanız, malzemeleri hazırlayın ve bu basit, lezzetli deneyime hemen başlayın. Şimdiden herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi