Sahura kalktığınızda hazırlayabileceğiniz en lezzetli ve tok tutacak tariflerden biri olan Sahur Böreği, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden. Bu basit adımlarla hem lezzetli hem de doyurucu bir börek yapabilirsiniz.

Ramazan sofralarınızı şenlendirecek, gün boyu tokluk hissi verecek bir tarif arıyorsanız, sahur böreği tam size göre. Hem kolay malzemelerle hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, Ramazan ayının yıldızı olacak.

Sahurda ne yesem diye düşünenler için mükemmel bir önerimiz var: Gün boyu tok tutacak sahur böreği. Bu tarifi denedikten sonra, sahurda başka bir şey aramayacaksınız. İşte adım adım lezzetli börek tarifi...

BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

3 adet yufka
1 kase beyaz peynir

Sosu İçin:

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI

Tepsinizi fırça yardımıyla yağlayarak ilk yufkayı bölmeden tepsiye ortalayarak koyun.

Sos malzemelerini karıştırın.

Her yufka arasını yağlayarak üst üste koyun.

Kahvaltıda çığır açan tarif: Şimdiye kadarki en iyi Çubuk Pişi tarifi Kahvaltıda çığır açan tarif: Şimdiye kadarki en iyi Çubuk Pişi tarifi

Orta kata geldiğinizde peyniri ufalayarak koyun.

Tekrar aynı şekilde yufkalar bitene kadar devam edin. Kalan sosu üzerine sürüp eşit şekilde dilimleyin.

Çörek otu serperek 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.

Ramazan ayı boyunca, sahur sofralarınızı lezzetli ve doyurucu yemeklerle zenginleştirmek önemli. Gün boyu tokluk sağlayacak Sahur Böreği ile oruçlarınızı daha rahat tutabilirsiniz. Bu tarif, Ramazan ayının en sevilen lezzetlerinden biri olmaya aday. Pratik malzemeler ve kolay hazırlık aşamaları ile sahurda hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli bir başlangıç yapın. Ramazan'ın bu özel ayında, sofralarınız bereketli, oruçlarınız kabul olsun.

Editör: Haber Merkezi