Elinizin lezzeti, böreğinize de yansısın istiyorsanız doğru yerdesiniz! El açması börek, meşakkatli gibi görünse de, adım adım takip edeceğiniz bu tarifle aslında ne kadar basit olduğunu göreceksiniz. İçi yumuşacık, dışı çıtır çıtır patatesli börek yapmanın tüm detayları burada.

Hamur işlerinin kraliçesi börekler, özellikle el açması olduğunda herkesin favorisi olmayı başarır. Ama pek çok kişi bu lezzeti evde yapmanın zor olduğunu düşünür. Endişelenmeyin, adım adım anlatacağımız patatesli el açması börek tarifi ile evde börek yapmak çok kolay!

EL AÇMASI BÖREK TARİFİ

7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
2.5 tatlı kaşığı tuz

DİĞER MALZEMELER

2.5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
5 büyük boy patates
3 orta boy soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber, pul biber, nane

ÇITIR ÇITIR PATATESLİ PARMAK BÖREK TARİFİ

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Öncelikle patatesleri haşlamakla işe başlayın.
Geniş bir kaba un ve tuzu ekleyip karıştırın. Sonrasında 1 bardak suyu üzerine ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bu noktada suyu azar azar ekleyerek ilerleyin.
5 dakika kadar yoğurduktan sonra un serptiğiniz bir tezgaha hamuru koyarak orada da biraz yoğurun.
Yumuşak ve ipeksi bir kıvam elde etmelisiniz. Sonrasında hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler haline getirin.
Bu bezeleri bir tepsiye yerleştirip üzerine nemli bez örtün ve yarım saat dinlendirin.
O sırada bir tencerede soğanları kavurun, üzerine patatesleri ve baharatları ekleyin.
Dinlenen bezeleri merdane yardımıyla açın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste bir tabağa dizin. Üstünü bir poşetle kapatın ve 40 dakika daha dinlendirin.
Dinlendikten sonra bezeleri tek tek alarak tezgaha alın ve açmaya başlayın. İnce bir hamur haline gelmelidir. Diğer bezeleri de üstüne ekleyerek aynı işlemleri yapın. İç harcı ekleyerek katlamaya başlayın.
Artış olan tereyağına 1 yumurta ekleyip bu karışımı böreklerin üzerine sürün.
150 derecelik alt üst ısıtmalı fırında 25 dakika, fan ayarlı 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerini bezle örtün ve dinlendirin.

Ve işte, adım adım uygulayarak mükemmel bir el açması patatesli börek yapabileceğiniz tarifimizin sonuna geldik. Umarız bu tarifle mutfakta harikalar yaratırsınız. Çayın yanında, misafir sofralarında veya sadece kendinizi şımartmak için yapacağınız bu börekle herkesin beğenisini toplayacaksınız. Unutmayın, el açması börek yapmanın sırrı sevgi ve sabırdır. Her bir lokmasında bu iki önemli malzemeyi hissedeceğinizden eminiz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi