El açması börek yapmak artık zor değil! Hazır yufkadan kolayca yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı çıtır börek tarifimiz burada. Deneyin ve farkı hissedin!
Hazır yufkadan el açması lezzeti yakalamanın sırlarını açıklıyoruz! Bu pratik tarifle evde çıtır çıtır börekler yapın ve herkesi etkileyin.
Hazır yufkayla börek yapmanın en lezzetli ve pratik yolunu keşfedin! İşte adım adım hazır yufkadan çıtır börek yapmanın sırları...
PRATİK ÇITIR BÖREK TARİFİ
MALZEMELER
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süt
İç harcı için:
Peynir ya da patatesli harç tercih edebilirsiniz.
Üzeri için:
Yumurta sarısı, isteğe göre susam
PRATİK ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?
1) Derin bir kapta sıvı yağ, un, sirke ve sütü güzelce karıştırın.
2) Tezgahın üzerine 1 adet yufkayı serin. Ardından hazırladığınız karışımdan 4 yemek kaşığı kadar yufkanın üzerine dökün ve bir fırça yardımıyla her yerine sürün.
3) İkinci yufkayı üzerine serin ve yine karşımdan aynı miktarda döküp sürün.
4) Hazırladığınız yufkayı 8 eşiş parçaya bölün.
5) Tercihinize göre hazırladığınız harcı içine koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
6) Kalan 2 yufkayı da bu adımları takip ederek hazırlayın. Toplamda 16 adet böreğiniz olacak.
7) Böreğin üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
8) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.