Börek severler için mükemmel bir tarif: Sodalı puf börek! Bu lezzetli ve pratik tarifle, evinizde pastane lezzetini yakalayın.

Sodalı puf börek yapmanın püf noktalarını keşfedin ve mutfakta lezzet şöleni yaratın. İşte adım adım sodalı puf börek tarifi.

Evde hızlı ve kolay bir şekilde sodalı puf börek yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile herkesi mest edecek lezzetli börekler yapabilirsiniz.

Sodalı Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet yufka

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

İç harcı için;

4 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

1 su bardağı maden suyu (200 ml)
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Kavrulmuş susam

Sodalı Börek Tarifi

İç harcı için ocağa tavayı alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
Daha sonra haşladığımız ve çatalla ezdiğimiz patatesleri ekleyelim.
Baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve kavuralım.
Sosu için derin bir kase içerisinde maden suyu, yumurta akı ve sıvı yağı çırpalım.
Yufkalardan bir tanesini tezgaha alalım. Üzerine hazırladığımız sostan sürerek her yerine eşit bir şekilde yayalım.
2. kat ve 3. kat yufkayı da yerleştirip sosladıktan sonra yufkalarımızı üçgenler olacak şekilde keselim.
Ardından üçgenlerin geniş kenarlarına patatesli harçtan yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
Şekillendirdiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra içerisine su haznesini yerleştirdiğimiz ve lezzet buharı ayarında ısıttığımız 180 °C fırında 45 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen sodalı puf böreklerimiz servise hazır. 

Bu sodalı puf börek tarifiyle, evinizde kolayca lezzetli ve çıtır çıtır börekler yapabilirsiniz. Hem pratik hem de doyurucu bu tarif, çay saatlerinizin ve davet sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Ulaş Odabaş