Bolu mutfağından çıkan ve damakları şenlendiren harika bir lezzet olan Bolu köftesi, masalarınıza yeni bir tat katacak. Mengen köftesi olarak da bilinen bu özel tarif, tadan herkesi etkilemeyi başarıyor. İşte tarifi ve yapılışı...

Aşçılığın ana yurdu Bolu'dan, her yemeğiyle dikkat çeken bir başka lezzet: Bolu köftesi. Kebapları ve tatlılarıyla öne çıkan Bolu mutfağının, köftesi de en az onlar kadar iddialı. İşte bu leziz ve diğerlerinin gölgesinde kalmış Bolu köftesi tarifi...

Çoğu şehrin kendine has köfte tarifleri var, ancak Bolu'nun köftesi bir başka. Yanındaki eşlikçileriyle, hazırlanışıyla ve içerisindeki özel peyniriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan Mengen köftesini sizlerle paylaşıyoruz. İşte tarif...

BOLU KÖFTESİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gram kıyma (dana ve kuzu karışık)

Önceki günden kalan 2 dilim ekmek

3 adet soğan

5-6 dal maydanoz

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı rendelenmiş Mengen peyniri

1 yumurta

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle bu köftenin lezzetinde en önemli noktalardan biri kıyma harcınızı dinlendirmeniz.

Eğer vaktiniz varsa bu karışımı geceden hazırlayıp buzdolabında bekletin.

Köfte için soğanları ince bir şekilde doğrayın ve sarımsakları rendeleyin.

Kıymanızı geniş bir kaba aldıktan sonra soğan ve sarımsakları kıymanın içine ekleyin.

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Bu karışıma yumurtayı ve kıyılmış maydanozu da ilave edin.

Ekmek dilimlerini robottan geçirip kıymaya ekleyin.

Tuzu ve baharatları da bu karışıma ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.

Bir süre yoğurduğunuz kıymaya rendelemiş olduğunuz Mengen peynirini ilave ederek yoğurmaya devam edin.

Eğer aynı gün pişirmek için yapıyorsanız harcın üzerini kapatarak en az 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Dinlendirdiğiniz harca şekil vermek için cevizden büyük parçalar alın.

Bu köftenin şekli yassı olmalı, buna göre köftenize şekil verebilirsiniz.

Köftenizi kızartmak için ızgara veya tava tercih edin.

İçinde kuzu kıyması da olduğu için tavaya yağ koymanıza gerek kalmayabilir.

Servis tabağına aldığınız köfteleri tercihe göre ızgara edilmiş domates, halka soğan, sivri biberle veya piyazla sunabilirsiniz.

Bolu'nun eşsiz lezzetlerinden biri olan Mengen köftesi tarifi, masalarınıza farklı ve unutulmaz bir tat katacak. Bu özel köfte, lezzeti ve pratik yapılışı ile herkesin beğenisini toplayacak. Bolu'nun geleneksel lezzetini evinizde deneyin ve bu eşsiz yemeğin keyfini çıkarın. Daha fazla lezzetli tarifler için sitemizi takip etmeye devam edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi