Bir dilimle aşık olacaksınız: Petibör Bisküvili ekonomik Yaş Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Petibör Bisküvili ekonomik Yaş Pasta tarifi

Hafta sonu çay saatinde çayın yanında ağzınızı tatlandıracak bir kurabiye mi canınız çekti işte tam size göre limon aroması tadı verilmiş nefis mi nefis çatlak kurabiye tarifi. Bu kurabiye alışkanlık yapıyor bir yiyen yine yemek istiyor. Her çay saatinde aklınıza gelecek çatlak kurabiye nasıl yapılır? Hangi tür malzemeler kullanılır? Çatlak kurabiye yaparken dikkat edilecek püf noktası

Yapımı kolay, lezzeti müthiş! Limonlu çatlak kurabiye tarifi ile lezzet dolu anlar sizleri bekliyor. Ağızda dağılan enfes lezzet! Limonlu çatlak kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Enfes limonlu çatlak kurabiye tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan bir lezzet sunuyoruz. Bu kurabiyeler dışı hafif kıtır, içi yumuşak ve ağızda dağılan bir lezzete sahip. Limon sevenler bu tarife bayılacak.


Limonlu Çatlak Kurabiye

Malzemeler

½ su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 limonun suyu
Limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
Kabartma tozu

Üzeri için

½ su bardağı pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Hamur yoğurma kabına pudra şekeri, yumurta, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini döküp ve karıştırıyoruz.
Ardından unumuzu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek karışıma yediriyoruz. Hamurumuz ele yapışmayacak kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğü kadar parçalar alıyoruz ve yuvarlıyoruz sonra da pudra şekerine her yerini kaplayacak bir biçimde bandırıyoruz.
Pudra şekerlendiğimiz yuvarlak hamurumuzu pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine bir birlerine yapışmayacak biçimde yerleştiriyoruz.
Daha önceden 180 derece ısıttığımız fırına tepsilerimizi sürüyoruz. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişmeye yakın bir zamanda kurabiyelerimizin üzeri çatlayacaktır. Afiyet olsun…

Editör: Haber Merkezi