Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan börek, el açması peynirli gül böreği ile bambaşka bir boyut kazanıyor. Bu tarifle, herkesin bayılacağı lezzetli ve gösterişli börekleri kolayca yapabilirsiniz.

Yapımı kadar sunumuyla da göz dolduran el açması peynirli gül böreği tarifiyle tanışın. Adım adım sizlere bu lezzeti evinizde nasıl yapabileceğinizi anlatıyoruz. Hazırlık aşamasından pişirme tekniklerine kadar her detayıyla mükemmel bir börek sizi bekliyor.

Börek yapmak hiç bu kadar keyifli ve özel olmamıştı! Kendi ellerinizle hazırlayacağınız peynirli gül böreği ile sofralarınızı şenlendirin. Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz vakitleri daha da değerli kılacak.

El Açması Peynirli Gül Böreği Tarifi

Malzemeler

yarım su bardağı ılık su
yarım su bardağı ılık süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)

hamurlara sürmek için;

50 gr eritilmiş tereyağı
çeyrek çay bardağı zeytinyağı

içi için;

1 kase peynir
maydanoz

El Açması Peynirli Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Hamuru için yoğurma kabına verilen bütün sıvı malzemeleri alıp karıştırıyoruz.
Ardından unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Bezelerin üzerini kapatıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Bir tavada tereyağını eritiyoruz. Eriyen yağa zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız bezeleri elimizle biraz genişleterek yağlayarak tepside 20 dakika üzeri kapalı bekletiyoruz.
Hamurlar dinlendiğinde her bir hamuru açabildiğimiz kadar elimizle çekiştire çekiştire açıyoruz. (Yırtılmalar olabilir, hiç sorun değil.)
İyice açıp incelttiğimiz hamurun iki kenarını içe doğru katlayıp uzunlamasına olacak şekilde iç harcından koyuyoruz.
Daha sonra rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklinde bu kez içe doğru sarıyoruz.
Bütün hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz börekleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

El açması peynirli gül böreği tarifimizi denediğinizde, bu lezzeti sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Hem görsel olarak hem de tat olarak doyurucu bu börek, herkes tarafından sevilecek. Kahvaltılarınız, öğle aralarınız veya akşam çaylarınız için ideal olan bu böreği yapmak, sandığınızdan çok daha kolay. Şimdi siz de bu tarifi deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edin.

Editör: Haber Merkezi