Ev yapımı mayalı puf poğaça, mis gibi kokusuyla evinizi saracak. Ilık su ve sütün mayayla buluşmasıyla, her lokmada mutluluk bulacaksınız.

Yumuşacık, ağızda dağılan ve üzeri hafif kızarmış poğaçalar... Ev yapımı mayalı puf poğaça tarifi ile kendi lezzet şöleninizi yaratabilirsiniz.

Susamlı, yumurta sürülü ve içi yumuşacık bir poğaça hayal edin. Bu hayali gerçeğe dönüştürmenin yollarını sizlerle paylaşıyoruz. Mayalı puf poğaça yapımının püf noktaları, bu tarifte gizli.

MAYALI PUF POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

1 paket yaş maya (42 gr)

1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

MAYALI PUF POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Puf poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, sıvıyağ, yumurta, şeker ve yaş mayayı alalım ve maya eriyene kadar güzelce karıştıralım.

Ardından tuz ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.

Hamurumuz kıvam aldıktan sonra tezgaha alarak bir süre de tezgahta yoğurarak toparlayalım ve tekrar yoğurma kabımıza alalım.

Hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Sürenin sonunda kabaran ve mayası gelen hamurumuzu yoğurarak havasını alalım.

Ardından tezgaha alıp toparlayarak önce 2 eşit parçaya ardından her parçayı da toplamda 12 parça olacak şekilde keselim.

Kestiğimiz parçaları elimizle beze haline getirelim ve fırın tepsisine dizelim.

Mayalı poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serperek 10-15dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.

Ardından poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

PUF POĞAÇA TARİFİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kullandığınız su ve sütün ılık olması mayanızın daha kolay aktifleşmesini sağlayacaktır.

Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini örterek mayalanmaya bırakmalısınız.

Poğaçanızı dilediğiniz iç harcı ile yapabilirsiniz.

Bu tarifle, mayalı puf poğaça yapmanın ne kadar kolay ve zevkli olduğunu gördünüz. Ilık su ve süt, mayalı hamur işlerindeki en büyük sırlardan biri. Kendi ev yapımı poğaçalarınızla kahvaltıları ve çay saatlerini şenlendirin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi