Ev yapımı poğaçaların en lezzetlisi: Milföy lezzetinde pamuk poğaça. Bu tarif ile misafirlerinizi mest edecek lezzetler yaratabilirsiniz. İşte adım adım yapılışı...

Milföy tadında, ağızda dağılan pamuk gibi poğaça yapımı artık çok kolay! İşte buzlukta saklayabileceğiniz, her zaman taze taze pişirebileceğiniz bu harika tarif.

Bu poğaçayı yiyen bir daha bırakamıyor: Milföy lezzetinde pamuk poğaça. Misafirlerinizin damak tadına hitap edecek bu tarif, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Tarifi

Malzemeler

Hamuru için :

1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (Sarıları hamurun üzerine sürülecek ve beyazları hamurun içine )
4.5 su bardağı un

Ara katları için

Eritilmiş 200 gram tereyağı veya margarin

İç malzemesi

Peynir

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabına kuru mayamızı ve ılık suyumuzu katıp karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de katalım ununu da katıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalandıralım.
Hamurumuzu dört eşit parçaya bölelim ve yuvarlayarak bezeler yapalım.
İlk bezemizi unlayarak normal yufka büyüklüğünde açalım.
Kenara alalım.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açalım ve erittiğimiz yağdan fırçayla üzerine iyice sürtelim ve ilk açtığımız yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim onun üzerini de fırça ile yağlayalım.
Yufkamızı rulo yapıp bıçakla 12 eşit parçaya bölelim ve kalan iki bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım buzdolabında 15 dakika dinlendirelim amacımız yağ biraz donsun diye.
Çıkartıp kesilen uçlarını elimizle birleştirelim ve bastırıp çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına peynirli iç koyup kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerine bez kapatıp yarım saat tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı nı hafifçe hamura bastırmadan sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Milföy lezzetinde pamuk poğaça tarifimizle, hem pratikliği hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bir hamur işi hazırlayabilirsiniz. Buzlukta saklayarak istediğiniz zaman çıkarıp pişirebileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek. Yumuşacık dokusu ve milföy tadındaki lezzetiyle, bu poğaça herkesin favorisi olacak. Ev yapımı poğaça lezzetinin keyfini çıkarın ve sevdiklerinizle bu enfes tarifi paylaşın. Afiyet olsun ve mutlu pişirme anları!

Editör: Haber Merkezi