Misafirlerinizi şaşırtmak ve damaklarında unutulmaz bir tat bırakmak istiyorsanız, kardelen tatlısını denemelisiniz. Hem görsel hem de lezzet açısından tam bir şölen sunan bu tatlı, tatlı sofralarınızın yıldızı olacak.

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Yumuşacık keki ve zengin kreması ile kardelen tatlısı, tatlı severler için kaçırılmayacak bir fırsat. Bu basit ve lezzetli tarif ile herkesin beğenisini toplayacaksınız.

Kardelen tatlısı, hem göze hem de damağa hitap eden özel bir tatlı. Antep fıstığı ve kremanın muhteşem uyumuyla, bu tatlıyı yapmak hiç de zor değil. İşte adım adım kardelen tatlısı tarifi...

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;

Antep fıstığı

Üzeri için;

Hindistan cevizi

TARİF

Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve spatula ile malzemeleri karıştırın.
Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz borcama, eşit bir şekilde boşaltın.
Her yerine yayıldığından emin olduğunuz keki 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
Sürenin sonunda keki fırından alın ve soğuması için bekletin.
Tencerenin içine süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra ocağı kaptın ve muhallebinin soğuması için bekleyin.
Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığınız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
Kekinizi ıslatmak için bir kaba aldığınız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştırın.
Soğuyan keki alın ve ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın.
Keki ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirin.
Önceden hazırladığınız sütün yarısı ile kekin her yerini ıslatın.
Ardından muhallebinizin yarısını kekin üzerine boşaltın.
Daha sonra muhallebiyi güzelce yayın.
Bütün işlem bittikten sonra muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirin.
Kekin diğer yarısını muhallebinin üzerine yerleştirin ve kalan sütle diğer kekin yüzünü güzelce ıslatın.
Tatlı daha sonra 1-2 saat buzdolabında dinlemeye bırakın.
Servis edeceğiniz zaman üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz

Kardelen tatlısı, yumuşak kek dokusu ve zengin krema dolgusuyla tatlı severlerin kalbini fethedecek. Bu tarifle, özel günlerinizde ya da sıradan bir günü özel kılmak için harika bir tatlı sunabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, misafirlerinizin de unutamayacağı bir lezzet olacak. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin!

Editör: Haber Merkezi