İçli köfte, lezzetiyle sofralarımızın baş tacı. Evde içli köfte yapmanın püf noktalarını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Bu tarif, adımları takip ederek mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacak.

Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi lezzetlerden biri olan içli köfte, ev yapımı olduğunda daha da özeldir. Bu kapsamlı rehberle, içli köfte yapmanın tüm sırlarını keşfedin.

İçli köfte yapmak, birçok kişi için zorlayıcı olabilir, ancak bu tarif ile herkesin bir ustaya dönüşmesi mümkün. Adım adım içli köfte yapımına dair her şeyi sizler için açıklıyoruz.

İçli Köfte Tarifi

Malzemeler:

Dışı için:

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağından biraz az un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk su

İçi için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

300 gr kıyma

3 orta boy soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım demek maydanoz

1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)

Tuz

Pul biber

Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanları ince ince doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.

Daha sonra salçayı ekleyin ve 3 dakika daha kavurun. Biraz su ekleyin (içli köftenin yumuşak olması gerekiyor, kuru olmamalı).

Baharatları, tuzu, cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın.

İnce bulguru 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatın. Suyu çekildikten sonra irmik, salça, baharatlar ve tuz ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyerek iyice yoğurun.

Daha sonra una başlayın ve 5 dakika daha yoğurun. Hamur ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamam.

Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp baş parmakla ara ara su alarak içi ince bir şekilde açın. İçine kıymalı harcı koyun ve yukarı doğru limon şeklinde uzatın. Hepsine aynı işlemi uygulayın.

Biten içli köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın.

Bu ölçülerle yaklaşık 18 adet içli köfte yapabilirsiniz. Yenilecek kısmı kızartabilir, kalanını saklama kabı içinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Bir kere yediğinizde vazgeçemeyeceğiniz lezzet: Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi tarifi Bir kere yediğinizde vazgeçemeyeceğiniz lezzet: Tuzlu Kavanoz Kurabiyesi tarifi

Not: Haşlamak isterseniz, kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.

Editör: Haber Merkezi