Pratik ve Lezzetli: Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan tuzlu kurabiyeler, misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalıktır. Yapımı oldukça pratik olan bayatlamayan tuzlu kurabiyeler beş çaylarının da vazgeçilmezidir. Peki bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tarifi nasıldır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Çay saatlerinin vazgeçilmezi,bayatlamayan tuzlu kurabiyeler misafirlerinize, çocukların beslenme çantasına koyacağınız pratik ve leziz bir tattır. Gelin hep birlikte yapımına başlayalım.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye İçin Gereken Malzemeler

250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı üstüne
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiyenin Yapılışı

İlk olarak margarin ve sıvıyağ yoğurma kabında karıştırılır.
Daha sonra diğer malzemeler eklenerek karıştırmaya devam edilir.
En son un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
El de ettiğiniz bu hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam ya da çörek otu serpilir.
180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Bu malzemelerden yaklaşık iki tepsi kurabiye çıkmaktadır.
Afiyet olsun...

Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiyenin Püf Noktaları

Tuzlu kurabiye yapımında ununu mutlaka eleyin.
Kullanacağınız tüm malzemeler hepsinin oda sıcaklığında olmalıdır.
Yumurtalarınız taze olmalıdır.
Yoğurt taze olmalı, ekşi olmamalıdır.
Margarin ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz.
Kabartma tozu veya karbonatı eleyerek kullanın.
Karbonat kullanıyorsanız üzerine bir kaç dalma limon sıkın.
Yağın katı olması ölçünüzü değiştirir.
Tuzu, mutlaka una veya sıvıların içine katın.
Tuzlu kurabiyelerde yumurtalar çırpılmasa da olur.
Malzemeler iyice birbirine yedirilmelidir.
Peynir kullanırsanız, hamura tuz ya hiç koymayın yada az koyun.
Hamur iyice özleşene kadar yoğurun.
Hamur yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Yumurtaların akını içine, sarısını üzerine koyun.
Kurabiyelerin üzerini susam, çörekotu veya pul biberle süsleyin.
Fırın 180 derecede olmalıdır.
Tuzlu kurabiyelerin pişirimi daha pratiktir.
30-35 dakikada genelde pişer.
Fırınınızın pişirme sürelerini biliyorsanız, daha iyi pişer.
Fırından çıkan kurabiyeleri biraz soğuduktan sonra servis edin.
Tuzlu kurabiyelerinizi cam kavanoz veya teneke kavanozlarda saklayın.
Tuzlu kurabiyeler, tatlı kurabiyelere oranla daha geç bayatlar.
Mahlep katarsanız daha geç bayatlamasını sağlarsınız…
Hamuruna birkaç damla limon veya sirke damlatılırsa kıyır kıyır olur.
Yağını biraz fazla katarsanız daha gevrek olur.

Editör: Haber Merkezi