Ev yapımı bir baklava ile bayramı daha da özel kılmaya ne dersiniz? Antep fıstığı ve mükemmel şerbeti ile tatlı bir başyapıt yaratın.

Bayram sofralarının vazgeçilmezi baklavayı evde yapmanın tam zamanı. Bu adımlarla, misafirlerinizi mest edecek bir lezzet sunun.

Evinizde mis gibi baklava kokusuyla bayrama merhaba deyin. İşte sizin için özel olarak seçtiğimiz kolay ve leziz bir baklava tarifi.

Ramazan Bayramı için Kolay Baklava Tarifi

Bayram sofralarının vazgeçilmezi baklavayı evde yapmanın hem pratik hem de lezzetli bir yolunu arıyorsanız, işte size adım adım kolay bayram baklavası tarifi! Malzemelerden yapılışına, en iyi püf noktalarıyla birlikte bayramınızı tatlandıracak bu tarife bayılacaksınız.

Malzemeler

Hamuru İçin:

3 adet iri yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
250 gr tereyağı
6 su bardağı baklavalık un
250 gr nişasta
Yarım kilo Antep fıstığı

Şerbeti İçin:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1,5 limon suyu

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Bayram Baklavasının Yapılışı

Unun yarısını geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, su, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 20 adet beze yapın ve her birini unlayarak dinlendirin.
Antep fıstıklarını rondodan geçirin.
Bezeleri açın, içlerine nişasta serpip, üzerine tekrar un serpin ve mümkün olduğunca ince açın.
180 derecede ısıtılmış fırına hazırladığınız hamurları yerleştirin ve aralarına fıstıkları ekleyin. Eritilmiş tereyağını her yerine sürün ve pembeleşene kadar pişirin.
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Ilık baklavaya sıcak şerbeti dökün.

Püf Noktaları

Hamurunuzun daha kolay açılması için nişasta kullanmayı unutmayın.
Baklavanızın daha kıtır olması için şerbeti ve baklavayı ılıkken birleştirin.
Fıstık yerine dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu baklava tarifi ile bayram sofralarınızı şenlendirin. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, tüm sevdiklerinizden tam not alacak.

Ev yapımı baklava, bayram sofralarınızı zenginleştirecek, misafirlerinizin ve ailenizin yüzünü güldürecek bir tatlıdır. Antep fıstığı ve leziz şerbeti ile hazırlanan bu tarif, bayramların olmazsa olmazıdır. Yapımı düşündüğünüzden daha kolay olan bu tatlı ile herkesin kalbini kazanın. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu özel günleri tatlandırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi