Bayat ekmeklerinizi değerlendirerek hazırlayabileceğiniz nefis bir kahvaltılık: Yumurtalı ekmek. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Mis gibi kokusu ile sabahları daha keyifli hale getiren yumurtalı ekmek, kahvaltıların yıldızı olmaya aday. İşte evde kolayca yapabileceğiniz yumurtalı ekmek tarifi.

Kahvaltıda yeni bir şeyler denemek isteyenler için yumurtalı ekmek mükemmel bir seçenek. Hem tuzlu hem tatlı yiyeceklere yakışan bu tarif, kahvaltılarınıza renk katacak.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı pul biber
1 adet bayat ekmek (dilimlenmiş)

Kızartmak için:

1 su bardağı sıvı yağ

Yiyenlerin dilinden düşmeyen poğaça tarifi: Milföy lezzetinde Pamuk Poğaça nasıl yapılır? Yiyenlerin dilinden düşmeyen poğaça tarifi: Milföy lezzetinde Pamuk Poğaça nasıl yapılır?

TARİF

Bir kasenin içinde yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi homojen bir kıvama gelene kadar çırpın.
Dilimlenmiş bayat ekmekleri yumurtalı karışımın içerisine batırın.
Tavada yağı kızdırın ve harcı içine çekmiş ekmek dilimlerini arkalı önlü altın sarısı kıvamına gelene kadar kızartın.
Sıcak olarak servis edin.

Yumurtalı ekmek, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, lezzetli ve pratik bir seçenek. Bu tarif ile bayat ekmeklerinizi de değerlendirmiş olacaksınız. Hem ekonomik hem de doyurucu olan bu lezzet, tüm ailenizin beğenisini toplayacak. Yapımı kolay, tadı damağınızda kalacak yumurtalı ekmek ile kahvaltılarınız daha keyifli hale gelecek. Şimdi sıra sizde, bu lezzetli tarifi deneyin ve kahvaltılarınızı bir adım öteye taşıyın!

Editör: Haber Merkezi