Taze elmaların doğal lezzeti ile hazırlanan bu elma reçeli tarifi, soğuk kış günlerinde sizi yaz sıcaklığına götürecek. Ev yapımı reçelin sıcaklığını ve tazeliğini her lokmada hissedeceksiniz.

Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Herkesi kendinize hayran bırakın: Basit malzemelerle ağızda dağılan Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Kendi elma reçelinizi yaparak, kahvaltılarınızı daha da özel hale getirebilirsiniz. Bu basit ve lezzetli tarif, taze elmaların doğal tatlarını mükemmel bir şekilde ortaya çıkarıyor.

Elma Reçeli Tarifi

Malzemeler:

- 2 adet elma
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet karanfil

Yapılışı:

1. İlk adım olarak su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynamaya bırakın.

2. Elmaların kabuklarını soyun ve minik minik dilimleyin.

3. Kıvam alan şerbete elmaları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.

4. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin, bu sayede reçeliniz daha parlak bir görünüm kazanacaktır.

5. Reçel kıvam alınca ocaktan alın ve içerisine bir adet karanfil ekleyerek karıştırın.

6. Hazırladığınız elma reçelini sterilize ettiğiniz cam kavanoza aktarın.

7. Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabında saklayarak uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi