Pişi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kabarık pişi tarifiyle, çay saatlerinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. İşte adım adım balon gibi kabaran pişi yapımı!

Kahvaltı sofralarının şenlenmesine yardımcı olan pişi, puf puf haliyle herkesin favorisi. Evde pişi yapımı, bazı basit püf noktalarıyla çok daha eğlenceli ve lezzetli hale gelebilir. İşte, balon gibi kabaran pişi için ihtiyacınız olan her şey!

Pişiyi balon gibi kabartmanın sırlarını mı arıyorsunuz? Bu yazımızda, pişinin nasıl daha kabarık ve lezzetli yapılabileceğine dair tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. Hazırladığınız pişilerin her bir lokması, lezzetin doruklarına çıkacak!

BALON GİBİ KABARAN PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

Karadeniz’in enfes lezzeti: Uzun süre Bayatlamayan Mısır Ekmeği tarifi Karadeniz’in enfes lezzeti: Uzun süre Bayatlamayan Mısır Ekmeği tarifi

5 su bardağı un (600 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru instant maya (10 gr)
2 su bardağı ılık su (400 ml)
Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ

Hazırlanışı

Yoğurma kabına unu alarak üzerine tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.

Üzerine ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan yumuşak dolgulu bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabına koyun. Buzdolabında bir gece mayalanan hamur, ertesi sabah balon gibi kabarmaya hazır olacaktır.

Sabah şekil vermeden 15-20 dk kadar önce buzdolabından çıkarın.

Hamuru unladığımız tezgaha alarak bezeler oluşturun. Hazırladığınız bezeleri 10 dakika dinlendirin.

Elinize yapışmasına engel olmak için tezgahı çok az unlayarak parmak uçlarınızla hamurları yuvarlak şekilde açarak ortasına bir delik açın.

Tüm hamurlara aynı şekli verin. Bol kızgın yağda yüksek ateşte pişileri kızartın.

Balon gibi kabaran pişileriniz hazır.

Sonuç olarak, pişi yapımı sandığınızdan çok daha kolay ve keyiflidir. Verdiğimiz tarifler ve püf noktaları sayesinde, evde balon gibi kabaran, lezzetli pişiler yapabilirsiniz. Bu tariflerle kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha özel hale getirebilir, sevdiklerinizle birlikte harika anlar yaşayabilirsiniz. Denemeye değer bu lezzeti mutfağınıza taşıyın ve pişinin farkını hissedin! Afiyet olsun.