Balık sezonunun açılmasıyla birlikte lezzetli ve sağlıklı palamut tarifi burada! Fırında palamut yapmanın püf noktaları ve pratik tarifleri ile sofralarınıza renk katın.

Bu kurabiyeye bayılmamak imkansız: Annenizin Portakallı Kurabiye tarifi Bu kurabiyeye bayılmamak imkansız: Annenizin Portakallı Kurabiye tarifi

Palamut, balık sezonunun vazgeçilmez lezzeti! İşte adım adım, kolay ve lezzetli palamut yapımı ve pişirme önerileri...

Palamut Malzemeleri

2 tane orta boy palamut (halka veya yassı doğranmış, temizlenmiş ve yıkanmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan (halka halka doğranmış)
1 adet kırmızı kapya biber (iri doğranmış)
1 adet büyük boy domates (halkalar şeklinde doğranmış)
2-3 adet yeşil biber (iri doğranmış)
3-4 dilim limon
2-3 adet defne yaprağı (dilerseniz kullanmaya bilirsiniz)

Palamut Balığı Sosu İçin:

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
¼ adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 diş ezilmiş sarımsak

Palamut Nasıl Yapılır?

Fırında palamut için öncelikle balık sosumuzu hazırlayalım.
Balık sosu için gerekli olan malzemeler; tuz, karabiber, sarımsak, zeytinyağı, kekik, limon suyu ve pul biberi bir karıştırma kabına alalım güzelce karıştıralım.
Temizlenmiş ve yıkanmış olan balıklarımızın üzerine sosumuzu ekleyelim.
Sosladığımız balıklarımızı 10 dakika bekletelim, dinlenmesini sağlayalım.
Ardından yuvarlak olarak doğradığımız soğanlarımızı fırın kabının en altına yerleştirelim. Üzerine yine yuvarlak olarak kestiğimiz kapya biberlerimizi koyalım.
Yeşil biberlerimizi de ilave edelim.
Üzerine yuvarlak ve iri doğradığımız domateslerimizi ekleyelim.
En üstte ise palamutlarımızı dizelim ve defne yaprağı ve limonu da ilave edelim.
Fırınımızı önceden 180 derece ısıtalım.
Palamut yemeğimizin üzeri kızarıp rengi dönene kadar fırında yaklaşık olarak 30 dakika pişirelim. Bu süre sizin fırınınıza göre değişim gösterebilir.
Fırında palamut hazır.
Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi