Milföy hamuruyla hazırlanan bu baklava tarifi, tatlı yapmayı pratik ve lezzetli bir hale getiriyor. Ceviz, fıstık veya fındıkla deneyebileceğiniz bu tarife bayılacaksınız.

Baklava yapmak hiç bu kadar basit olmamıştı! Milföy hamuru kullanarak hazırlayacağınız bu baklava tarifi, tatlı ihtiyacınızı kolayca karşılayacak.

Ev yapımı baklavanın lezzetini milföyün pratikliğiyle birleştiren bu tarif, tatlı severler için mükemmel bir alternatif sunuyor. Milföy baklava nasıl yapılır, hemen öğrenin!

MALZEMELER

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

8 adet milföy hamuru
4 yaprak baklavalık yufka
2 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
80 gram tereyağı

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

TARİF

Şerbeti için: Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaydıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyin, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
Kare cam bir fırın tepsisini yağlayın. 2 parça milföy hamurunu tabana serin.
Eritilmiş tereyağından sürün ve üzerine dövülmüş cevizden serpin.
Baklavalık yufkayı üzerine serin ve onu da tereyağlayın ardından üzerini kapatıp kare haline getirin.
Baklavalık yufkaları bu şekilde serip, yağlayıp ceviz serpin. Ardından en üste kalan 4 parça milföyü serin.
Onlarında üzerini yağladıktan sonra kare şekilde kesin. En son üzerine kalan yağı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ilk ısısının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
Üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz.

Bu kolay ve leziz milföy baklava tarifiyle, artık evde baklava yapmak hiç zor değil. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinizi etkileyecek tatlılar hazırlayabilirsiniz. Milföy hamuru kullanarak hazırlanan bu baklava, hem zaman kazandırıyor hem de tatlı krizleriniz için mükemmel bir çözüm sunuyor. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi