Annenizin mutfağından çıkan efsane lezzet: Anne Kurabiyesi tarifi Annenizin mutfağından çıkan efsane lezzet: Anne Kurabiyesi tarifi

Kurabiye yapmanın en kolay yolunu keşfedin: Az malzeme, az zaman ama çok lezzet! Bu 3 malzemeli kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Çabuk ve pratik bir atıştırmalık arayışı içindeyseniz, sadece 3 malzeme kullanarak yapabileceğiniz bu kıyır kıyır kurabiye tarifi tam size göre!

Kısa sürede ve az malzemeyle kıyır kıyır kurabiyeler yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Bu basit ve lezzetli tarif ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

3 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un

3 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Yoğurma kabımıza pudra şekeri, sıvı yağ ve unun bir kısmını alarak malzemelerimizi birbiri ile özleşene kadar karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ilave ederek malzemelerimizi karıştıralım. Hamurumuz el ile yoğurma kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
Kıvam almaya başlayan hamurumuza biraz daha un ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.
Hazır olan hamurumuzdan parçalar alarak elimizle yuvarlayarak şekil verelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Bu ölçüler ile yaptığınızda 20 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
Ardından kurabiyelerimizin üzerine tel çırpıcının en küçüğünün ucu ile bastırarak şekil verelim.
Daha sonra kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım. Kurabiyelerimizin üzerinin beyaz kalmasına dikkat edelim.
Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

3 malzemeli kurabiye tarifi, az malzemeyle lezzetli tatlılar yapmanın en iyi yolunu sunuyor. Bu tarif sayesinde, hem zaman kazanacak hem de çay saatlerinizi kıyır kıyır kurabiyelerle şenlendireceksiniz. Pratik, kolay ve lezzetli bu tarifi deneyerek, mutfakta geçirdiğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi