Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet Tarçınlı Kurabiye tarifi: 5 çayınıza eşlik edecek kıtır kıtır lezzet

Misafir sofralarının yıldızı olacak kakaolu ıslak kek, yumuşacık dokusuyla damakları şenlendiriyor. Bu pratik tarifle kakaolu ıslak kekin sırlarını keşfedin.

Kakaolu ıslak kek, tatlı severlerin gözdesi. İşte adım adım, herkesin yapabileceği bu enfes tarif, tatlı krizlerinizi sonlandıracak!

Kakaolu ıslak kek, yedikçe yediren bir lezzet. Bu tarifle, tam kıvamında ve lezzetli bir ıslak kek yapmanın tüm püf noktalarını öğrenin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Ve işte karşınızda, damakları şenlendirecek mükemmel kakaolu ıslak kek tarifi! Bu basit adımlarla, evinizde kakaolu ıslak kek yapmanın keyfini çıkarın. Hem lezzetli hem de pratik bu tarifle, misafirlerinizi etkileyecek ve tatlı anlarınıza eşsiz bir tat katacaksınız. Deneyin ve bu lezzetli deneyimin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi