Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi

Yumuşacık dokusu ve ferahlatıcı portakal aromasıyla, sodalı portakallı kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirmeye geliyor. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesi mutlu edecek.

Ev yapımı kurabiyelerin sıcaklığını ve samimiyetini çay saatlerinize taşımaya ne dersiniz? Sodalı portakallı kurabiye ile hem pratik hem de lezzetli bir tarif sizleri bekliyor.

Asla bayatlamayan, kıyır kıyır bir kurabiye hayaliyle mi yanıp tutuşuyorsunuz? O zaman sodalı portakallı kurabiye tarifimiz tam sizlik. Bu tarifle çay saatleriniz bir başka güzel olacak.

SODALI PORTAKALLI KURABİYE

MALZMELER

1/3 su bardağı soda
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı dolusu Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

SODALI PORTAKKALI KURABİYE NASIL YAPILIR?

Yumurta, sıvı yağ ve sodayı yoğurma kabına alın. Bir mikser yardımı ile çok az çırpın.

Ardından tüm malzemeleri ekleyin.

Unu kontrollü bir şekilde ve eleyerek ilave edin. Unun miktarı markasına göre değişeceği için ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edebilirsiniz.

Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin.

Ardından hamura şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Sodalı portakallı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizde fark yaratın! Asla bayatlamayan bu kıyır kıyır lezzet, misafirlerinizden tam not alacak. Portakalın ferahlatıcı aroması ve sodanın verdiği hafiflik ile unutulmaz tatlı anlarınız olacak. Bu kolay ve lezzetli tarifle, çay saatlerinizi renklendirin ve her lokmada mutluluğu tadın. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi