Acılı ezme, özellikle kebapların yanında aranan lezzetlerin başında gelir. Evde kendi acılı ezmenizi yaparak misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? İşte adım adım acılı ezme tarifi!

Ev yapımı acılı ezme ile sofralarınıza lezzet katın. Bu kolay ve pratik tarif ile acılı ezmenin nasıl yapıldığını öğrenin ve yemeklerinizin yanına mükemmel bir eşlikçi sunun.

Acılı ezme, kebap ve diğer yemeklerin yanında eksik edilmemesi gereken enfes bir tat. Evde bu lezzeti hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bu rehberde. Hazırsanız başlayalım!

Malzemeler

3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz

Acılı ezme nasıl yapılır?

Komşularınız bu böreği gördüklerinde inanamayacak: Puf puf kabaran Sodalı Börek tarifi Komşularınız bu böreği gördüklerinde inanamayacak: Puf puf kabaran Sodalı Börek tarifi

Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.

Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün.

Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın.

En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın.

Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz.

Sarımsakları rendeleyin.

Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın.

Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.

Acılı ezmeyi soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Artık evde acılı ezme yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu biliyorsunuz. Bu tarifi kullanarak, kebaplarınızın ve diğer ana yemeklerinizin yanında harika bir meze sunabilirsiniz. Acılı ezmeniz, ev yapımı oluşunun verdiği tatminle misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Bu basit, ama etkili tarifle mutfakta yeni bir sayfa açın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi