Evinizde anne köftesi yapmanın tüm detaylarını bu tarifte bulabilirsiniz. Dana kıyma, maydanoz ve baharatların mükemmel uyumu ile yumuşacık köfteler hazırlamaya hazır olun. İster öğle yemeği, ister akşam yemeğinde, her öğünde ideal.

Annenizin mutfağından esinlenerek hazırlanan bu köfte tarifi, sofralarınıza nostalji ve lezzet katacak. Dana kıyma ve özenle seçilmiş baharatlarla, herkesin beğeneceği köfteler yapabilirsiniz. Yumuşacık ve lezzet dolu bu köftelerle, annenizi hatırlayacaksınız.

Annenizin elinden yediğiniz köftelerin yerini hiçbir şey tutmuyor mu? O zaman bu yumuşacık anne köftesi tarifini deneyin. Dana kıyma, soğan, sarımsak ve maydanozun harmanlandığı bu tarifle, mutfakta yeni anılar yaratın.

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kilo dana kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Diyet yaparken de tatlı yiyebilirsiniz: Unsuz Şekersiz Sufle tarifi Diyet yaparken de tatlı yiyebilirsiniz: Unsuz Şekersiz Sufle tarifi

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı köfte baharatı

Tuz

Servis için;

3 adet soyulmuş ve doğranmış patates

3 adet yeşil biber

Anne Köftesi nasıl yapılır?

Derin bir yoğurma kabın alın. Bir adet soğanı rendeleyin. Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta ununu ekleyin. 10 dakika güzelce yoğurun. Yoğurulan köfteyi yarım saat buzdolabında dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle şekil verin. Sonra tavaya ay çiçek yağı koyun ve kızdırın. Ardından köfteleri kızartın. Yanına patates ve biber kızartıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi