Tatlı krizleriniz için enfes bir çözüm sunuyoruz: Limonlu haşhaşlı kek! Bu kek, limonun verdiği hafif ekşi tat ve haşhaşın hoş dokusuyla mutfakta fark yaratacak. İster kahvaltıda, ister beş çayında, her anınızı tatlandıracak bu keki yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve yapılış aşamaları burada.

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye hazır mısınız? Limon ve haşhaşın mükemmel uyumunu keşfetmek için limonlu haşhaşlı kek tarifimizi deneyin. Bu tarif, size adeta bir anne keki tadında, ağızda dağılan enfes bir kek sunacak. İşte limonlu haşhaşlı kekin yapılışı...

Herkesin bayılacağı limonlu haşhaşlı kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu kek, özel günlerinizde, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir tatlı alternatifi olacak. Limonun ferahlatıcı etkisi ve haşhaşın eşsiz lezzetiyle unutulmaz bir tatlı deneyimi yaşamaya hazır olun.

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK

MALZEMELER

Bu tarifle herkes usta oluyor: Her yiyenin unutamadığı Medovik Pasta tarifi Bu tarifle herkes usta oluyor: Her yiyenin unutamadığı Medovik Pasta tarifi

Bir su bardağı sıvı kıvamlı yoğurt
3 adet yumurta
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir adet limonun suyu
Bir adet limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı haşhaş
2 su bardağı un
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu

LİMONLU HAŞHAŞLI KEK NASIL YAPILIR?

Derin bir kabın içine yumurtaları kırın.
Üzerine toz şekeri ilave edin ve iki malzemeyi de köpürene kadar çırpın. Bu işlem için mikser kullanabilirsiniz.
Karışımın içine yoğurdu, sıvı yağı ve limonu da ekleyin. Çırpmaya devam edin. Kek harcının homojen bir kıvam alması önemli.
Başka bir kabın içinde limon kabuğu rendesini ve vanilyayı karıştırın ve kek harcına ilave edin.
Şimdi karışıma haşhaşı, unu ve kabartma tozunu da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Kullanacağınız kalıbı kek harcını dökmeden önce yağlayın. Ardından üzerine çok az miktarta un serpiştirin.
Kek harcını kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kekin piştiğine emin olduktan sonra fırından çıkarın ve keki ılıması için bekletin.
Limonlu haşhaşlı kek soğuduğunda kalıbı ters döndürün ve keki çıkarın. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Limonlu haşhaşlı kek, mutfakta pratik ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tarif. Bu keki yaparak hem damak tadınıza hem de misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Tarifin her aşamasını dikkatle takip ederek, mükemmel kıvamda bir kek elde edebilirsiniz. Hazır olduğunda, bu kekin ferahlatıcı tadına bayılacaksınız. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika keki pişirmeye başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi