Kahvaltıda ne pişireceğinizi düşünmekten sıkıldıysanız, sizin için harika bir önerimiz var: çıtır çıtır sodalı börek. Bu kolay ve lezzetli tarif, kahvaltılarınıza yeni bir tat katacak.

Sabah kahvaltılarının yeni gözdesi, sodalı börek ile tanışmaya hazır olun. Kıtır kıtır lezzetiyle sofralarınıza farklı bir hava katacak bu tarif, herkesin favorisi olacak.

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Misafirlerinizi etkilemek ve ailenizi şımartmak için mükemmel bir seçenek: Sodalı börek. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarifle, kahvaltılar artık daha da özel.

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı börek tarifiyle kahvaltı sofralarınızı şenlendirin. Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Lor peyniri ve maydanozun harika uyumu, sodanın ise böreğe kattığı çıtırlık ile kahvaltılarınızı renklendirecek. Deneyin ve kahvaltılarınıza lezzet katın!

Editör: Haber Merkezi