Mis gibi kokusuyla evinizi saran, pudra şekeri serpilmiş klasik un kurabiyesini yapmaya ne dersiniz? Hem lezzetli hem de yapımı çok basit olan bu kurabiyeyi, evde herkes rahatlıkla hazırlayabilir.

Çayın yanına en çok yakışan tatlılardan biri olan un kurabiyesi, pratik malzemelerle ve basit yöntemlerle hazırlanabilir. İşte size, margarin ve nişasta ile zenginleştirilmiş klasik un kurabiyesi tarifi.

Ev yapımı tatlılar içinde özel bir yere sahip olan un kurabiyesi, pratik malzemeleri ve kolay hazırlanışıyla her zaman favoriniz olacak. Bu tarifimizde, evde nasıl mükemmel un kurabiyesi yapabileceğinizi göstereceğiz.

Kabardıkça kabaran sütsüz yoğurtsuz pofuduk Kek tarifi Kabardıkça kabaran sütsüz yoğurtsuz pofuduk Kek tarifi

Klasik Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1 paket margarin (250 gr, oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Klasik Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında olan margarini yoğurma kabına alın.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
İstediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında, yaklaşık olarak 20 dakika kadar pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin.

İşte karşınızda, pudra şekeri ile son dokunuşu yapılmış ağızda dağılan klasik un kurabiyesi! Bu tarifle, evde çay saatlerinizi daha da özel kılacak, mis kokulu kurabiyeler yapabilirsiniz. Denemekten çekinmeyin; çünkü bu basit ve lezzetli kurabiyeler, tüm aile bireyleri ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek.