İrmikli kurabiye, yumuşacık dokusu ve damakta bıraktığı lezzetle her zaman favoriniz olacak. Evde bu lezzeti yaratmak sandığınızdan daha kolay. İşte adım adım tarifi!

Misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz irmikli kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Hem lezzetli hem de pratik bu tarifle herkesi mutlu edin.

Evde irmikli kurabiye yapmanın sırlarını mı arıyorsunuz? İşte baştan sona tüm detaylarıyla mükemmel irmikli kurabiye yapmanın yolları.

İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İrmikli kurabiyenin püf noktalarını öğrendiniz, tarifleri keşfettiniz ve artık kendi mutfaklarınızda bu leziz kurabiyeleri yapmaya hazırsınız. Yumuşacık, mis gibi tereyağlı ve irmikli bu kurabiyelerle çay saatleriniz daha da güzelleşecek. Deneyen herkesin bayıldığı bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak.

Editör: Haber Merkezi