Pratik ve leziz bir tat arayışındaysanız, irmikli kurabiye tam size göre! Basit malzemelerle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday.

Elinizdeki malzemelerle mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? İrmikli kurabiye, herkesin beğenisini kazanacak ve misafirlerinizi memnun edecek bir seçenek sunuyor.

Mutfakta geçirdiğiniz vakitleri keyifli anılara dönüştürecek irmikli kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin en büyük kurtarıcısı olacak. Bu basit ve enfes tarif ile lezzet şöleni yaşayın.

İRMİKLİ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Mısır Ekmeği nasıl yapılır? Karadeniz’in bayatlamayan geleneksel tarifi Mısır Ekmeği nasıl yapılır? Karadeniz’in bayatlamayan geleneksel tarifi

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

İrmikli kurabiye tarifi, pratikliği ve lezzetiyle mutfakta harikalar yaratanların yeni favorisi olmaya aday. Çay saatlerinizi tatlandıracak, misafirlerinizi mutlu edecek bu kolay tarif ile mutfakta geçireceğiniz vakitleri keyfe dönüştürün. Her ısırıkta irmiğin verdiği benzersiz dokunuşla, bu kurabiyeler hem gözünüze hem de damak tadınıza hitap edecek. Şimdiden afiyet olsun!