Evde ıslak kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Islaklığı ve yumuşaklığıyla ünlü bu kek tarifi, her ısırıkta size çikolatanın derin lezzetlerini sunacak. İster bir çay yanı, ister özel bir akşam yemeği tatlısı olarak, bu kek her zaman büyük beğeni toplar.

Misafirleriniz için hızlı ve etkileyici bir tatlı mı arıyorsunuz? Islak kek, lezzeti ve sunumuyla herkesi memnun edecek bir seçenek. Bu tarif, kekinizi adeta bir brownie kıvamında, ağızda eriyen bir yapıya kavuşturacak.

Çikolata severlerin favorisi ıslak kek, bu tarifle evde çok kolay! Her adımı özenle açıkladığımız bu reçete ile, ıslak kekin nasıl daha lezzetli ve çikolatalı hale getirileceğini öğreneceksiniz. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu mükemmel lezzeti deneyimleyin!

MALZEMELER

Kek için;

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Islak kekin sosu için;
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt
sıvı yağ

Süslemek için;

Pratik ve lezzetli: En popüler İrmik Tatlısı tarifi Pratik ve lezzetli: En popüler İrmik Tatlısı tarifi

Ceviz, fındık, renkli şekerler artık siz ne arzu ederseniz kullanabilirsiniz.

TARİF

Islak kek tarifimizi yaparken ilk önce derin bir kaseye yumurtaları ve şekeri koyuyoruz. Daha sonra şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
Daha sonra karışımın içine sütü, sıvı yağı ve vanilini de ilave ettikten sonra karıştırıyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirerek ıslak kek karışımına ekliyoruz. Karışımınızın kıvamlı durmasını istiyorsanız mikserle de karıştırabilirsiniz.
Daha sonra yağlanmış, kabınızın içine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
Islak keki ıslatmak içinde başka bir tencereye süt, toz şekeri koyuyoruz. Bir çay bardağı sıvı yağı da ilave ediyoruz.
Kakaoyu da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
Islak kekin sosu kaynayınca ocaktan alıyoruz. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığınız sıcak sosu döküp çekmesini bekleyebilirsiniz.
Islak kekinizi süslemek için ceviz kullanabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi