Anne kurabiyesi, lezzetiyle herkesin gönlünde taht kurar. Peki, bu enfes kurabiyeyi nasıl yapabilirsiniz? İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları ile anne kurabiyesi tarifi...

Okuldan eve geldiğinizde sizi karşılayan o eşsiz kurabiye kokusunu özlediniz mi? Anne kurabiyesi, hem yapımı kolay hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte adım adım tarifi...

Yumuşacık ve lezzetli anne kurabiyesi yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Hafif yağlı ve şekerli bu kurabiyeler, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Anne Kurabiyesi İçin Gereken Malzemeler:

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Yaklaşık 6-6,5 su bardağı un

Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi

İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine;

Toz şeker

Anne Kurabiyesi Yapılışı:

Un ve kuru üzüm harici tüm malzemeler harmanlanır.

Un azar azar eklenerek, yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilir.

Kuru üzüm koyacaksanız ilave edilip yoğurulur.

Avuç içi yağlanarak, hamurdan iri parçalar koparılır.

İstediğiniz şekli verebilirsiniz.

Üzeri, toz şekere batırılır.

Yağlanmış tepsiye dizilir.

Önceden ısıtılmış, alt üst ayar 170-180 derece kızgın fırında, nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Püf Noktası:

Ele yapışan ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edilmelidir.

El hafif yağlanarak şekil verilir.

Fazla un katarsanız fırından çıkarınca sertleşir kuru olur.

Yayılmasını önlemek için kızgın fırına verin.

Karbonatı mutlaka kullanın.

Editör: Haber Merkezi