Bisküvili irmik tatlısı, hafif yapısıyla öne çıkar ve çay saatlerinizin yanı sıra öğle aralarında veya aile buluşmalarında hızla hazırlayabileceğiniz bir lezzettir.

Bisküvili irmik tatlısı, sadece birkaç basit adımda hazırlanır ve birkaç saat içinde servise hazır hale gelir. İşte, kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı tarifi...

İster çikolata sosu ile ister sade olarak, bisküvili irmik tatlısı her daim beğeni toplayan, sütlü ve hafif bir tatlıdır. Özellikle hafif tatlıları sevenler bu tarife bayılacak.

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

İrmiği, sütü ve şekeri tencereye alın. Kıvamı kısık ateşte boza kıvamına gelinceye dek pişirin. Pişirme işlemi maksimum 8 dakika sürecektir.
Sonrasında bu karışıma vanilya ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.
Tatlının kolayca çıkabilmesi için öncesinde borcamı ıslatın. Tatlının 3/1’ini borcama dökün.
Ardından üzerine tatlıdan dökün ve bir sıra bisküviyi dizin.
Kalan tatlıyı ise dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün.
Tatlı ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve birkaç saat boyunca dinlenmesine izin verin.
Soğuduktan sonra tatlının üzerini arzunuza bağlı olarak süsleyin.
Dilimleyerek servis edin.

Yiyen herkes tarifinizi isteyecek! Şeflerin bile hayran kalacağı Orman Kebabı tarifi Yiyen herkes tarifinizi isteyecek! Şeflerin bile hayran kalacağı Orman Kebabı tarifi

Bisküvili irmik tatlısı tarifimizle, hem pratik hem de lezzetli bir tatlıya sahip olabilirsiniz. Şerbetli tatlıların ağırlığından kaçınanlar için mükemmel bir alternatif olan bu tatlı, özel günlerinizde veya günlük atıştırmalarınızda idealdir. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi