İrmik tatlıları, özellikle sütlü versiyonlarıyla son dönemlerde oldukça popüler. Ancak klasik şerbetli irmik tatlısının yeri her zaman ayrıdır. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif!

Pratik ve hızlı tatlı tarifleri arasında irmik tatlısı, özellikle acil tatlı ihtiyaçlarınızda imdadınıza yetişir. Şerbetli ve lezzetli bu tatlıyı nasıl yapacağınızı adım adım anlatıyoruz.

Hem hafif hem de tatmin edici bir tatlı arayışındaysanız, irmik tatlısı tarifi tam size göre. Şerbeti ile damak çatlatan bu tatlı, özel günlerinizde de sofranızın yıldızı olacak.

İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeleri:

Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti: Bayatlamayan Mısır Ekmeği tarifi Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti: Bayatlamayan Mısır Ekmeği tarifi

500 gr. İrmik
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
Hindistan cevizi

İrmik Tatlısı Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

İrmik Tatlısı Tarifi Hazırlanması:

Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır.

Malzemeler bir tencerede kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Bir kabın içerisine yumurtalar alınır ve çırpılır.

İçerisine; şeker, un, kabartma tozu, vanilya, Hindistan cevizi ve irmik ilave edilip yoğurulur.

Yağlanmış yuvarlak cam bir fırın kabının içerisine boşaltılır ve hamur yaydırılır.

180°C de fırında pişirilir.

Fırından çıkarılır ve bir kaç dakika sonra şerbetin bir kısmı dökülür, kalan kısmı da şerbet çekince ilave edilir.

Üzerine Hindistan ceviziyle servise hazırdır.

Şimdi irmik tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz. Bu kolay ve hızlı tarif, tatlı krizlerinizde hızlıca hazırlayıp, lezzetle tüketebileceğiniz ideal bir seçenek sunuyor. Deneyin ve bu klasik lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi