Pişmaniye kurabiye, hem pratik hem de ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. Bu tarif, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla evde kolayca pişmaniye kurabiye yapmanızı sağlar.

Mükemmel pişmaniye kurabiyeler yapmanın sırrı nedir? Bu tam ölçülü tarif ile kurabiye yapımınızı bir üst seviyeye taşıyın. İşte başarılı bir pişmaniye kurabiye için gereken her şey!

Ev yapımı pişmaniye kurabiye ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm getirin. Bu basit ve tam ölçülü tarif, herkesin yapabileceği kadar kolay!

Tam Ölçülü Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 su bardağı Hindistan cevizi
3-3,5 su bardağı un

Bulamak için:

1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi

Kokusunu alan komşularınız kapınızı çalacak: Herkes tarifini isteyeceği Dereotlu Poğaçalar Kokusunu alan komşularınız kapınızı çalacak: Herkes tarifini isteyeceği Dereotlu Poğaçalar

Tam Ölçülü Pişmaniye Kurabiye Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve hindistan cevizini de ekleyip tekrar karıştırın.
Unu kontrollü ekleyin ve vanilyayıda ilave edin.
Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Bir tabağa Hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın.
Tamamen soğuduktan sonra servis edin.

Bu tam ölçülü pişmaniye kurabiye tarifi ile, evde lezzetli kurabiyeler yapmak artık çok kolay. Tarifte belirtilen adımları takip ederek, her seferinde mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Pudra şekeri ve Hindistan cevizi ile süslenen bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi