Dereotlu poğaça, hem yapımı son derece kolay olan hem de lezzetiyle tüm aileyi mutlu eden bir tariftir. Bu tarif, kısa sürede harika sonuçlar veriyor.

Çayın ve kahvenin yanında sıklıkla tercih edilen dereotlu poğaça, pratik malzemelerle kolayca hazırlanan bir atıştırmalıktır. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

Dereotlu poğaça, çay saatlerinize yeni bir tat katmak ve tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde gidermek için ideal bir seçenektir. Bu kolay tarif ile dakikalar içinde muhteşem poğaçalar yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yağ
1 yumurta
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 bardak un
1 yumurtanın sarısı

TARİF

Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Hamurdan ceviz boyutlarında parçalar kopartıp elinizle şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında 180 derece yaklaşık yarım saat pişirin.

Dereotlu poğaça tarifi, pratikliği ve lezzeti ile çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Kolayca bulunan malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu poğaça, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından çok sevilecek. Bu basit tarifi deneyin ve çay saatlerinizi tatlandırın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi