Türk mutfağının iki vazgeçilmez tatlısı olan Kemalpaşa ve muhallebiyi bir araya getirerek hazırlanan Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, lezzetiyle damakları şenlendirecek. İşte bu eşsiz tatlıyı hazırlamanın yolları...

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

Eğer misafirlerinize sunmak için hem geleneksel hem de yenilikçi bir tatlı arayışındaysanız, Muhallebili Kemalpaşa tam size göre. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tatlı, sofralarınıza farklı bir tat katacak.

Muhallebili Kemalpaşa, Bursa'nın ünlü tatlısı Kemalpaşa'nın muhallebi ile zenginleştirilmiş haliyle, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu lezzetli ve pratik tarifi evde denemek için hazır mısınız?

MALZEMELER

1 paket hazır Kemalpaşa tatlısı
2 bardak şeker
3 bardak su

Muhallebisini hazırlamak için:

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
5 bardak süt

TARİF

Derin bir tencerede muhallebi malzemelerini karıştırın ve pişirin.
Başka bir tencerede su ile şekeri kaynatın.
Karışımın içine kemalpaşaları atın ve 10 dakika kadar pişirin.
Servis için seçtiğiniz kaseye pişen tatlıları yerleştirin.
Üzerine muhallebi dökün.
4 saat kadar dolapta soğutun.

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, geleneksel Türk lezzetleri arasında yerini alarak her öğünde ve yemek davetlerinizde beğeni toplayacak. Hem hazırlaması kolay hem de sunumu şık olan bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Denemekten çekinmeyin, çünkü bu tatlı hem göze hem de damağa hitap ediyor. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi