Eğer evde lezzetli bir açma yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarif, açmanızın hem yumuşak hem de lezzetli olmasını sağlayacak püf noktalarıyla dolu.

Açma yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu basit tarif ile evinizde kahvaltıların vazgeçilmezi açmaları kolayca yapabilirsiniz.

Ev yapımı açma, kahvaltıların ve çay saatlerinin baş tacı! Bu rehberde, mükemmel açmayı nasıl yapabileceğinizi detaylıca anlatacağız.

MALZEMELER

Bir tutam tuz, bir avuç lezzet: Şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi Bir tutam tuz, bir avuç lezzet: Şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

2,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
8 su bardağı un
1 çay kaşığı (tepeleme) mahlep

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)

TARİF

Derin bir kâseye ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyin, karıştırın. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika mayanın aktif olması için kenarda bekletin.
Ardından sıvı yağı ekleyin.
Yumurta beyazlarını ekleyin.
Son olarak mahlep, un ve tuzu ekleyin. Elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
Mayaladığınız hamurdan, açmalarınızın olmasını istediğiniz büyüklüğe göre iki şerit alarak ikisini de rulo haline getirin.
İki hamuru birbirine dolayın ve açma şeklini verin.
Şekil verdiğiniz açmaları fırın tepsisine alın ve üzerine yumurta sarılarını sürün. 15 dakika tepsi mayası için kenarda bekletin.
Alt-üst ayarlı fansız fırının orta kısmında 190 derecede 30 dakika kadar açmaların üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.

Evde açma yapmak, sandığınızdan çok daha kolay ve keyifli olabilir! Bu tariflerle, kahvaltılarınıza lezzet katın ve sevdiklerinizi bu ev yapımı lezzetle şımartın. Pratik ipuçları ve kolay adımlarla, her seferinde mükemmel açmalar yapabilirsiniz. Şimdi fırını ısıtın ve bu harika tarifi deneyin!