Tuzlu kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Bu tarifle, ağızda dağılan ve herkesin bayılacağı kurabiyeler yapabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Mutfakta yeni lezzetler denemek isteyenler için harika bir tarifimiz var! Kolayca hazırlayabileceğiniz tuzlu kurabiyeler ile misafirlerinizi şaşırtın. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları!

Çıtır çıtır tuzlu kurabiyeler yapmaya hazır mısınız? Bu kolay tarif, tüm aile bireylerinin ve arkadaşlarınızın beğenisini kazanacak. Detaylar için okumaya devam edin!

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Kahvaltıda çığır açan tarif: Şimdiye kadarki en iyi Çubuk Pişi tarifi Kahvaltıda çığır açan tarif: Şimdiye kadarki en iyi Çubuk Pişi tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un

üzeri için;

yumurta sarısı
çörek otu
susam

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı veya margarini oda sıcaklığında yumuşatın ve yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu hariç unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru dörde bölün. Bir parçayı alıp tezgahın veya masanın üzerine alın ve elinizle silindir şeklinde yuvarlayın.
Üzerine elinizle bastırarak düzleyin ve bıçak ile baklava dilimi şeklinde kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Bu enfes tuzlu kurabiye tarifi ile evde kolayca harika lezzetler yaratabilirsiniz. İster çay saatiniz için ister günlük atıştırmalıklarınız için ideal olan bu kurabiyeler, herkes tarafından sevilecek. Deneyin ve bu lezzeti herkesle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi